חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אאורה השקעות בע"מ ואח' נ' אורורה פידליטי חברה לנאמנות בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
פר"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
2028-12-11
21.3.2013
בפני :
ורדה אלשייך

- נגד -
:
1. יוסף צליח
2. תומר צליח

:
1. אורורה פידליטי חברה לנאמנות בע"מ
2. רזניק פז נבו נאמנויות בע"מ
3. כונס נכסים רשמי תל אביב
4. עו"ד עמית לדרמן
5. עו"ד חגי אולמן

החלטה

החלטה

אין לי אלא לתמוה על הגשת הבקשות הללו בידי האחים צליח. הלכה פסוקה וידועה היא כי לנתבע פוטנציאלי קל וחומר לנחקר פוטנציאלי אין כל מעמד בשאלה כיצד ובאיזו דרך ייערכו חקירות או תוגש תביעה.

המבקשים הם בעלי מניות, נושים נדחים ונושאי משרה לשעבר בחברה, ולא מצאתי כי קמה להם כל זכות שבדין (מעבר לטענת התיישנות שוודאי אינה קיימת כאן) להתערב במהלכן של אסיפות נושים ובעצם מינויו של חוקר.

דומה כי הרציונאל של פסק הדין בפש"ר 590/97 ארז נ' וולבסקי חל כאן ואף ביתר שאת מקום בו לא מדובר אפילו בתביעה כנגד האחים צליח אלא בהליכים מקדימים של אסיפות נושים וחקירות.

כל זאת אף בלא להתייחס לכמה מטענות הנאמנים אשר אף הן לא מופרכות כלל ועיקר אודות העדר תרומה אישית ובוודאי העדר מעמד להתערב בשיקוליהם של הנושים, זאת ועוד, מעבר למספר טענות כלליות אודות הזמן החלף והשפעות כאלה ואחרות שלו, לא מצאתי תשתית ממשית לנזק שייגרם למבקשים מעבר ל"נזק" שבעצם קיום חקירות כנגד בעלי השליטה. קשה שלא לתהות האם ניסיונם של נושאי המשרה לשעבר, להתערב באספות הנושים ולהקשות על עריכת חקירות, אינו עשוי לסמן או לרמוז לצד שכנגד שמא קיימת סיבה בגינה מבקשים האחים צליח למנוע או להקשות על קיום חקירות. דבר זה עשוי שלא להועיל לעניינם בלשון המעטה, וזאת דווקא אם לא נפל כל פסול בפעולותיהם טרם קריסת החברה.

סוף דבר, דין בקשות האחים צליח להידחות, וטוב היה להן אלמלא הוגשו כלל ועיקר. אי לכך בקשה 19 נדחית והדיון בבקשה 20 יימשך כסדרו.

בנסיבות המקרה יישאו האחים צליח בהוצאות הנאמנים ובשכר טרחת עו"ד בסך כולל של 40,000 ₪ ביחד ולחוד שיישאו ריבית והצמדה כדין, מהיום, ועד ליום התשלום בפועל.

המזכירות תודיע החלטתי.

ניתנה היום, י' ניסן תשע"ג, 21 מרץ 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>